Linkovi

Republikanci se pribojavaju večerašnje debate (13/10/04) - 2004-10-13


Budući da je Kerry – prema anketama – dobio prve debate neki republikanci su zabrinuti da će posljednjih 20 dana do izbora biti neizvjesnije nego što su predviđali, piše ‘New York Times’.

Republikanci su zabrinuti i zbog formata televizijskog sučeljavanja u kojem će voditelj postavljati pitanja kandidatima za govornicom. Na prvoj takvoj debati Bush je bio toliko neuvjerljiv da je izgubio gotovo svu prednost koju je do tada imao pred Johnom Kerryem. Republikance brine i činjenica da će tema večerašnje debate biti domaća politika koja je – opet prema anketama – jača strana Johna Kerrya, piše ‘New York Times’. U iznimno neizvjesnim izborima večerašnja debata je iznimno važna, no izgleda da će je gledati manji broj Amerikanaca. Naime, u isto vrijeme utakmicu doigravanja igraju ljuti rivali u bejzbolu New York Yankees protiv Boston Red Soxa.

'Christian Science Monitor' piše kako sve više američkih tvrtki provjerava uposlenike koji se prijavljuju na natječaje. Prije osam godina 51 posto tvrtki provjeravalo je jesu li kandidati imali problema sa zakonom, a danas to čini 80 posto poslodavaca od čega su čak 69 posto mali biznisi. Razloga za ovakav trend – navodi 'Christian Science Monitor' ima više: terorizam, nasilje na poslu, brži i jeftiniji načini provjeravanja kandidata i skupe odštete ako kompanija bude proglašena krivom zbog neodgovornog procesa zapošljavanja.

XS
SM
MD
LG