Linkovi

Bush i Kerry izmjenjuju teške riječi oko Iraka (12/10/04) - 2004-10-12


Predsjednik Bush kritizirao je Johna Kerrya zbog njegovih riječi o terorizmu iz jednog nedavnog intervjua. Kerry je izjavio za "New York Times" da se Amerikanci moraju vratiti u situaciju, u kojoj teroristi predstavljaju samo neugodnost, a ne središnji fokus njihovih života. Demokratski predsjednički kandidat uspredio je terorizam s prostitucijom i nezakonitim kockanjem, kao aktivnostima koje vlada neće nikada izbrisati, ali ih može umanjiti tako da ne predstavljaju svakodnevnu opasnost.

Tijekom predizbornog skupa u saveznoj državi New Mexico, preedsjednik Bush je izjavio da cilj Sjedinjenih Država nije ublažiti terorizam, već ga poraziti. Bushov izborni stožer objavio je televizijsku reklamu u kojoj se ismijava najnovija Kerryjeva izjava. Kerryjev izborni stožer odmah je odgovorio vlastitom televizijskom reklamom, u kojoj se podsjeća na predsjednikovu izjavu s kraja kolovoza, kada je rekao "da ne vjeruje da se u ratu protiv terorizma može pobijediti". Predsjednik Bush i senator Kerry održat će svoju treću i posljednju predsjedničku debatu večeras.

Nacionalni odbor Demokratske stranke namjerava uložiti žalbu izbornoj komisiji zbog planova o prikazivanju filma u kojem se kritizira John Kerry. Korporacija Sinclair Broadcast Group uputila je 62 postaje u svojem vlasništvu da sljedeći tjedan – manje od dva tjedna prije izbora – prikažu film "Ukradena čast" o Kerryjevom svjedočenju u Kongresu, u kojem je 1971. kritizirao rat u Vijetnamu. U filmu se pojavljuju i bivši američki ratni zarobljenici, koji kažu da su Kerryjeve riječi o američkim zločinima naveli njihove vijetnamske čuvare da ih tretiraju gore nego ranije. Kerryjev izborni stožer nazvao je ovaj film pokušajem blaćenja Kerryjeve reputacije.

XS
SM
MD
LG