Linkovi

Mikšić: Razmislit ću o kandidaturi (7/10/04) - 2004-10-07


"Ponovno ću razmisliti o kandidaturi," izjavio je neovisni kandidat za predsjednika Hrvatske Boris Mikšić, dan nakon što je kandidaturu odlučio povući zbog – kako je rekao – medijske blokade. Mikšić je sinoć održao predavanje o tranziciji u Hrvatskoj na Katoličkom sveučilištu u Washingtonu.

Američki biznismen i hrvatski iseljenik Boris Mikšić po povratku iz Zagreba, gdje je održao svoju predizbornu konvenciju, najavio je da će možda ipak nastaviti svoju kampanju za predsjednički položaj, ukoliko mu – kako kaže – mediji daju priliku.

"Mediji nas ne pokrivaju. Imali smo konvenciju prošle subote u Zagrebu i nije se pojavila niti jedna televizija, ni jedna radio stanica, dakle, neovisni kandidat koji se želi takmičiti s aktualnim predsjednikom nema šanse jer ga mediji ne pokrivaju. Današnji predsjednik već dvije godine vodi kampanju, mediji ga prate svaki dan pet puta. Zato mislim da nemamo dobru šansu da uputimo Hrvatskoj svoju poruku," kazao je.

Na pitanje – kako ocjenjuje svoje izglede na predsjedničkim izborima, Boris Mikšić je odgovorio: "Ukoliko prestane ta medijska blokada koju smo sada iskusili u zadnja dva-tri tjedna, ukoliko nam se da šansa da svoje poruke prenesemo hrvatskom narodu, mislim da su nam šanse dobre. Međutim, ukoliko se nastavi blokada, mislim da jednostavno niti jedan neovisni kandidat, ne samo ja, bilo tko drugi, neće imati šanse, jer današnje strukture političara nastoje iskoristiti medije da ostanu na vlasti."

Boris Mikšić prošle se godine kandidirao za mjesto u Saboru. Na izborima je dobio dva posto glasova u Karlovcu i Zagrebu. Za predsjednika se natječe kao neovisni kandidat, a svoju predizbornu kampanju financira iz vlastitog džepa, jer ne želi – kako kaže – biti dužnik niti jednog lobija. Hrvatskim glasačima poručuje: "Želim Hrvatsku koja je jaka i neovisna…Budem li izabran, za deset godina pretvorit ću Hrvatsku u Švicarsku."

Boris Mikšić je utemeljitelj i predsjednik američke tvrtke za proizvodnju antikorozivnih sredstava Cortec sa sjedištem u St. Paulu u Minnesoti

XS
SM
MD
LG