Linkovi

Irak i dalje glavno pitanje predizborne kampanje (28/9/04) - 2004-09-28


Irak ovih dana nastavlja dominirati američkom predizbornom kampanjom.

Na predizbornom skupu u Wisconsinu, senator John Kerry ponovno je optužio predsjednika Busha da ne govori istinu o Iraku.

"Naša misija u Iraku nije bila gotova kada je on tvrdio da je gotova. On to nije znao i nije razumio misiju. Misija nije dovršena ni danas, a on i dalje skriva od američkog naroda što treba poduzeti da bismo uspjeli u Iraku," izjavio je senator Kerry.

Demokratski senator Edward Kennedy također je kritizirao predsjednika Busha, rekavši u govoru u Washingtonu da je odluka o ratu protiv Iraka učinila Ameriku ranjivijom pred terorističkim napadima, pogotovo nuklearnim oružjem.

Sa svoje strane, predsjednik Bush je ponovno branio svoju politiku prema Iraku. Osvrćući se na dolazeću predsjedničku debatu, predsjednik Bush je također istaknuo da senator Kerry neprestano mijenja mišljenje o Iraku.

"Glasao je za korištenje sile protiv Iraka, a zatim je glasao protiv izdvajanja sredstava za naše snage. Žalio se da ne trošimo dovoljno za obnovu Iraka, a sada kaže da na to trošimo previše. Rekao je da je odluka o ratu protiv Iraka bila ispravna, a sada kaže da je to pogrešan rat. On bi vjerojatno mogao voditi debatu sam sa sobom," kazao je predsjednik.

Oba kandidata prorijedila su svoje predizborne nastupe kako bi se pripremila za dolazeću debatu.

XS
SM
MD
LG