Linkovi

Film tjedna:  Posljednji pokušaj (27/9/04) - 2004-09-26


The Last Shot – Posljednji pokušaj djelomično se temelji na istinskim dogadjajima: tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća, FBI je osnovao lažnu produkcijsku kuću, u pokušaju da uhiti nekoliko kriminalaca.

Agent koji vodi tajnu operaciju je Joe Devine. Njega glumi Alec Baldwin. Kako bi njegova operacija izgledala uvjerljivo, potreban mu je scenarij i režiser. Tu na scenu stupa Matthew Broderick. Tijekom dana, on radi kao menadžer poznatog Kineskog kazališta na Hollywood bulevaru; no, baš kao i mnogi drugi koji žive ili rade na toj ulici satkanoj od snova, i on je napisao scenarij, koji nije uspio prodati. Međutim, kada mu pristupi agent Devine – čini se kao da se njegovi snovi počinju ostvarivati.

Matthew Broderick kaže da ljude intereseira sve u vezi s Hollywoodom, no, smatra da će film zanimati i sve sanjare s velikim ciljevima. "Mislim da je lako poistovjetiti se s karakterima koji su puni nade, koji ne prihvaćaju 'Ne' kao mogući odgovor, s ljudima koji ne žele pristati na loše rezultate i koji uporno tjeraju dalje, misleći 'Želim li ovo dovoljno jako i zadržim li pozitivan pogled na stvari i optimističan stav, sve će doći na svoje mjesto'. Svi se mi ponekad nađemo u opasnosti da budemo zaluđeni vlastitim željama.

Joan Cusack igra osornog, ambicioznog agenta koji obučava FBI-ovog čovjeka kako da postane producent. No, na kraju se i on sam zaljubljuje u Hollywood. The Last Shot režiserski je prvijenac pisca scenarija Jeffa Nathansona, čiji radovi uključuju filmove poput Rush Hour, Catch me if you can i The Terminal.

XS
SM
MD
LG