Linkovi

Armstrong tuži zbog navoda o dopingu (24/9/04) - 2004-09-24


Američki biciklist Lance Armstrong tužio je izdavača i autora knjige "LA Confidential – Tajne Lancea Armstronga", u kojoj se tvrdi da je uzimao doping. Zbog navoda iz te knjige, nije mu isplaćena obećana nagrada od pet milijuna dolara, koju je zaradio osvojivši rekordnu šestu uzastopnu titulu prvaka Tour de Francea. Uprava kompanije SCA Promotions, koja treba isplatiti nagradu, priopćila je da prije svega želi vidjeti Amstrongove liječničke nalaze. Američka biciklistička ekipa tužila je SCA Promotions, uz tvrdnju da ta kompanija nema pravo dovoditi u pitanje Armstrongove pobjede na Tour de Franceu, koje nitko nije poništio. SCA je 2002. Armstrongu isplatila 1,5, a 2003. – 3 milijuna dolara.

Hrvatski plivač Mihovil Španja osvojio je i drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Ateni – bio je treći u utrci na 200 metara mješovito. Prije toga, osvojio je broncu i na 100 metara leđno. Španja danas nastupa na 400 metara slobodno. Naravno, nakon dvije medalje, očekivanja su porasla.

U Rijeci danas počinje susret Davis Cupa između Hrvatske i Belgije, koji će otvoriti Ivan Ljubičić i Gilles Elseneer. Nakon Ljubičića, Mario Ančić će igrati protiv Oliviera Rochusa, protiv kojega je ove godine izgubio u US Openu.

XS
SM
MD
LG