Linkovi

Kerry namjerava agresivno napasti Busha po pitanju Iraka (19/9/04) - 2004-09-19


Washington Post piše da demokratski predsjednički kandidat John Kerry namjerava agresivno napasti predsjednika Busha i njegovu politiku u Iraku. Kerryevi savjetnici su – piše Post - zaključili da se moraju uhvatiti izravno pitanja Iraka premda su se nadali da će glavne teme kampanje biti ekonomija, zdravstvena skrb i druga pitanja. Kerry je već počeo s provođenjem nove strategije pa je tako još u četvrtak optužio Busha da je poveo zemlju u rat protiv Iraka zbog krivih razloga.

Bush sa svoje strane tvrdi da njegova politika u Iraku i Afganistanu daje rezultata. No dvojica republikanski senatora iz Odbora za vanjsku politiku, Richard Lugar i Chuck Hagel, također su kritični prema Bushovoj administraciji, piše Washington Post. Lugar je kritizirao prognoze američkih dužnosnika o napretku u obnovi, dok je Hagel rekao da Sjedinjene Države u Iraku imaju dosta problema te da bi administracija trebala biti iskrena u procjeni stanja.

New York Times piše da New York ima dobre izglede da dobije domaćinstvo Olimpijskih igara 2012. godine. Strategija inicijatora je – kako piše Times – podijeli pa vladaj kako bi se eliminirala konkurenciji četiri druga grada – Pariza, Londona, Madrida i Moskve. Oni koji se nadaju da će organizacija Olimpijade pripasti New Yorku kažu da trenutno najveće izglede ima Pariz zato što je jedini od finalista s postojećim olimpijskim stadionom, ali dodaju da je put do konačne odluke dugačak. U dokumentima njujorške kandidature stoji procjena da bi organizacija Igara u New Yorku donijela 800 milijuna dolara više nego u konkurentskim gradovima zbog skupljih karata i sponzora, piše New York Times.

XS
SM
MD
LG