Linkovi

Najpovoljnija varijanta za Irak jest da će ostati u oskudnom političkom, gospodarskom i sigurnosnom okruženju (16/9/04) - 2004-09-16


New York Times donosi izvješće o jednoj povjerljivoj obavještajnoj procjeni pripremljenoj za predsjednika Busha u srpnju ove godine u kojoj se iznose prilično mračne prognoze za Irak. U dokumentu se naglašavaju tri mogućnosti za Irak, od kojih najgori scenarij predstavlja razvoj događaja koji bi mogao dovesti do građanskog rata. Najpovoljnija varijanta za tu zemlju u spomenutom dokumentu je da će ostati u oskudnom političkom, gospodarskom i sigurnosnom okruženju. Dokument ima oko pedeset stranica a pripremilo ga je Nacionalno vijeće za obavještajne djelatnosti i odobrio poseban obavještajni odbor na čijem se čelu nalazi vršitelj dužnosti dirketora CIA-e John McLaughlin – piše današnji New York Times.

Washington Post piše o ovogodišnjim dobitnicima nagrada washingtonskog Centra Kennedy. Među dobitnicima nalazi se pop ikona Elton John, tu je i vjerojatno i jedna od najveći američkih sopranistica nakon Drugog svjetskog rata Joan Suthlerland. Jedan od dibitnika je i skladatelj John Williams, čija mu je filmska glazba priskrbila čak 28 nominacija za Oskara. Za Ralje, Shindlerovu listu, ET, Star Wars i adaptaciju Guslača na krovu Oskara je i dobio. Na filmskom planu tu je glumačko-producentski supružnički par Ossie Davies i Rubby Lee, te glumac i redatelj Warren Beatty. Prema pisanju američkog lista, iako su neki od njih rođeni u inozemstvu – gospođa Sutherland u Australiji, a Elton John u Britaniji – svi su oni dali izuzetan doprinos na svom polju i imali su nevjerojatan utjecaj na američku publiku. Nagrade će biti uručene u na svečanosti u prosincu.

Christian Science Monitor piše o tome kako je i pedeset godina stari izbor za Miss Amerike podlegao tzv. "televiziji realnosti". Sve u nastojanju da se privuče što veći broj gledatelja. U ovogodišnjem izboru, koji će biti prekosutra emitiran na televizijskoj mreži ABC, dvije zadnje finalistkinje ogledat će se u pokazivanju svog talenta. Za jubilarnu pedesetu manifestaciji, također će kamere biti postavljene iza pozornice tako da će gledatelji u svojim domovima moći bolje doživjeti atmosferu. U skladu s time, organizatori su čak i unajmili Chrisa Harrisona, zvijezdu Reality TV emisija The Bachelor i The Bachelorette na ABC-u. Recimo i to da je prvim izbor Miss Amerike 1954. godine pratilo 27 milijuna gledatelja, prošle godine taj se broj više negoli udvostručio – podsjeća Christain Science Monitor.

XS
SM
MD
LG