Linkovi

Federer već osigurao prvo mjesto u krugu prvaka ATP-a (15/9/04) - 2004-09-15


Premda je do kraja teniske sezone ostalo još osam turnira, ATP je objavio je da je Roger Federer već osvojio naslov pobjednika Toura Championa. S trećim Grand Slamom, ove nedjelje u New Yorku, Federer ima 1087 bodova, 440 više od Andyja Roddicka i dovoljno da bude pobjednik čak i ako ne odigra niti jedan meč, a Roddick pobijedi na svim turnirima u preostala tri mjeseca.

Ovo je najranije da je netko osigurao prvo mjesto otkako je započela era otvorenih prvenstava, 1968. Inače, ovogodišnji učinak Rogera Federera je pun rekorda. Po prvi puta od Matsa Wilandera, 1988, jedan je igrač osvojio tri Grand Slama u istoj godini, a, ako pobijedi u Madridu u listopadu, ili u Parizu, u studenom, on će biti prvi tenisač kojemu je uspjelo pobijediti na četiri Masters turnira u istoj godini.

Dodajmo da je ove godine Federer odnio 64 pobjede i bio poražen samo šest puta. Vrlo lako on bi mogao postati prvi igrač u povijesti ATP-a kojemu bi pobjednički omjer ove godine bio iznad 0.900. Za sada mu je učinak 12-0 protiv prvih deset igrača ATP-a, a, kako izgleda, mogao bi završiti sezonu neporažen od ijednog od protivnika u prvoj desetorki muškog tenisa.

XS
SM
MD
LG