Linkovi

'Poginuli neće biti zaboravljeni, ali neće ni teroristi' (12/9/04) - 2004-09-11


Danas je na Nacionalnom groblju u Arlingtonu pokraj Washintona i u neposrednoj bilizini Pentagona održana komemoracija za 184 ubijenih u terorističkom napadu od prije tri godine.

"Komemoracije će se i dalje održavati ovdje, poginuli neće biti zaboravljeni, ali neće ni teroristi, kojih je sve manje" – rekao je jedan vojni veteran, koji je bio medju tristotinjak članova obitelji ubijenih u terorističkom napadu na Pentagon.

Njima su se obratili civilni i vojni čelnici na čelu s ministrom obrane Donaldom Rusfeldom: "Diljem svijeta neprijatelj ubija nedužne ljude, ekstremisti ne misle ni na što drugo nego da nekome odrube glavu, ubiju nevine čak i učenike po školama. I u ovom trenutku oni planiraju novu zavjeru, novi napad…"

Medjutim, neprijatelj je potcijenio našu zemlju i naše ljude i mi ćemo borbu protiv terorizma nastaviti dok ne ispunimo našu zadaću – poručio je ministar obrane naglasivši da su Sjedinjene Države nakon 11. rujna 2001. godine krenule u obranu slobode i da upravo sada čine američki vojnici.

General Peter Pace, zamjenik zapovjednika glavnog stožera oružanih snaga je rekao da se na ovom groblju već 154 godine sahranuju oni koji su žrtvovali svoje živote za Ameriku i da su Amerikanci, zahvaljujući upravo njima, danas slobodni. “Ovo je prisjećanje na prve žrtve globalne borbe protiv terorizma” – poručio je general Pace.

Ministar Rumsfeld je položio vijenac na spomenik žrtvama terorističkog napada na Pentagon te se sreo i razgovarao s obiteljima ubijenih.

XS
SM
MD
LG