Linkovi

Clinton pomaže Kerryu  (6/9/04) - 2004-09-06


"New York Times" izvještava da demokratski predsjednički kandidat John Kerry angažira savjetnike bivšeg predsjednika Bill Clintona kako bi ojačao svoju kampanju. Clinton je u subotu, iz svoje bolničke sobe 90 minuta razgovarao sa senatorom Kerryem i dao mu detaljne savjete kako da oživi kampanju. Bivši Clintonovi savjetnici trebali bi oblikovati Kerryevu strategiju i političku poruku u preostalom vremenu do izbora, piše "New York Times".

Clinton je, među ostalim, savjetovao Johnu Kerryu da prestane govoriti o Vijetnamu – što je središnja tema njegove kampanje – te da umjesto toga opiše po čemu se razlikuje od predsjednika Busha po pitanjima stvaranja novih radnih mjesta i zdravstvene skrbi. Do ovog razgovora – navodi "New York Times" – došlo je uslijed sve veće zabrinutosti demokrata za Kerryevu kampanju i sporost u odgovoru na napade Bushovog izbornog stožera.

"Washington Post", pak, piše o sve većoj popularnosti pokera u Sjedinjenim Državama. Otkako se poker može igrati na Internetu stotine tisuća Amerikanaca provode 24 sata dnevno za virtualnim kockarskim stolovima. Istodobno, na televiziji je popularna emisija u kojoj poker igraju osobe iz svijeta slavnih. Procjenjuje se da danas između 50 i 80 milijuna Amerikanaca igra poker.

Na raznim specijalziranim Internet sajtovima bilježi se iznimno zanimanje za poker. Tako je tvrtka pokerpuls.com izvjestila da je nedavno, u razdoblju od 24 sata, u stotinu on-line poker soba obrnuto oko 124 milijuna dolara. Druga tvrtka, partypoker.com priopćila je da u udarnim satima ima 50 tisuća igrača na 5.000 pokerskih stolova – piše "Washington Post".

XS
SM
MD
LG