Linkovi

WP: Za Kerrya je ključno da preuzme inicijativu (5/9/04) - 2004-09-05


Washington Post piše da demokratski predsjednički kandidat John Kerry započinje jesenski dio kampanje u defanzivi te da demokratski startezi kažu da je sada ključno ponovno preuzeti inicijativu koja je izgubljena tijekom kolovoza. U tom smislu John Kerry će, kako se najavljuje, manje govoriti o terorizmu, a više o zdravstvenoj skrbi, radnim mjestima i drugim pitanjima pod sloganom “Snažnija Amerika počinje kod kuće”.

Inače, poznati su i neke pojedinosti o prvoj debati dvojice kandidata. George Bush i John Kerry imat će prvu javnu debatu u Miamiu, 30. rujna. Pitanja o kojima će se razgovarati dogovorit će njihovi suradnici. Busha će na tim pregovorima zastupati bivši državni tajnik James Baker, a senatora Kerrya, washingtonski odvjetnik Vernon Jordan, piše Washington Post.

New York Times javlja da je bivši američki predsjednik Bill Clinton, kojem će za koji dan biti ugrađen bypass zbog začepljenja srčanih arterija, dobrog raspoloženja te da se kreće po svojoj sobi u svakodnevnoj odjeći. U njujoršku bolnicu u kojoj se nalazi Bill Clinton kao i u njegov ured u Harlemu stižu pisma, elektronske poruke i cvijeće kojim mu brojni Amerikanci žele što brži oporavak. Još se ne znaju pojedinosti o operativnom zahvatu, kada će biti izveden i tko će voditi operaciju.

XS
SM
MD
LG