Linkovi

Time: Bush vodi pred Kerryem dvoznamenkastom razlikom (4/9/04) - 2004-09-04


Pregled pisanja američkih medija počinjemo danas tjednikom Time koji je na svojim internet stranicama objavio da po prvi put od početka utrke za Bijelu kuću predsjednik Bush ima dvoznamenkastu prednost u odnosu na demokratskog suparnika Johna Kerrya. Prema anketi Time-a provedenoj nakon govora predsjednika Busha na konvenciji Republikanske stranke 52 posto Amerikanaca koji kažu da će glasovati daje podršku republikanskom kandidatu dok 41 posto namjerava glasovati za senatora Kerrya.

Washington Post, pak, izvještava da predsjednik Bush svojim govorom na konvenciji nije uspio pridobiti neopredjeljene birače u trima saveznim državama, Missouriju, New Hampshireu i New Mexicu. Novinari washingtonskog dnevnika gledali su govor na televizoru sa skupinama neopredjeljenih birača, a predsjednik je, kako se čini, ostavio najbolji dojam na birače u Missouriju. Općenito govoreći, neki neopredjeljeni su izrazili skepsu o dijelovima Bushovog govora, neki su klimanjem glavom odobravali druge izjave međutim niitko nije rekao da je predsjednik Bush svojim govorom uklonio njihove dvojbe, piše Washington Post.

Analizirajući predsjednikov govor New York Times piše da je George Bush obećao unaprijediti život milijuna Amerikanaca, ali ni on ni njegovi suradnici nisu pojasnili kako namjeravaju platiti za nove programe. U Bijeloj kući kažu da su izradili procjene troškova te da će ih iznijeti u nadolazećim tjednima i mjesecima. New York Times navodi da bi neki od prijedloga mogli dovesti do povećavanja državnog deficita tijekom sljedećih deset godina.

XS
SM
MD
LG