Linkovi

OI: Američki košarkaši nadigrali Španjolce (27/8/04) - 2004-08-26


Američka košarkaška ekipa plasirala se u polufinale, pobjedivši Španjolsku sa 104- 92. Španjolska, do sada neporažena, nakon ovog poraza igrat će za sedmo mjesto. Najbolji strijelac današnje utakmice bio je Stephon Marbury , s 31. košem, Allen Iverson mu je pomogao sa 16. Kod Španjolaca, najefikasniji je bio Pau Gasol s 29 poena. Amerikanci će se u polufinalu sastati s pobjednikom utakmice između Grčke i Argentine.

U ženskom vaterpolu, Italija je osvojila zlato, pobjedom nad domaćim Grkinjama s 10 –9.

U atletici – najbolja hrvatska atletičarka, skakačica u vis Blanka Vlašić plasirala se u finale nakon što je preskočila normu od 1,95. Tu visinu Vlašić je prekočila iz prvog pokušaja, a prethodno se mučila na visini od 1,85 koju je preskočila tek u trećem pokušaju.

Poredak u medaljama: Sjedinjene Države i dalje na prvom mjestu s ukupnih 77 medalja, od kojih 25 zlatnih. Kina je druga s 52 osvojene medalje, od koje 24 zlatne. Recimo na kraju da je do sada kod 21. športaša ove Olimpijade utvrđeno da su svoju formu pomagali korištenjem nedopuštenih sredstava- dakle – dopingom. Najnoviji slučaj: mađarski dizač utega – koji je već deseti dizač utega, kod kojeg je utvrđeno da se bavio dopingom. Ukrajinskoj ženskoj veslačkoj ekipi oduzeta je brončana medalja zbog dopinga.

XS
SM
MD
LG