Linkovi

Branka Vlašić počinje kvalifikacije (26/8/04) - 2004-08-26


Na olimpijadi, američke košarkašice, u odlučnom pohodu na treću uzastopnu zlatnu olimpijsku medalju, pobijedile su u četvrtfinalu Grčku sa 102 prema 72. Sutra, u polufinalu, Amerikanke igraju protiv Rusije, koja je eliminirala Češku sa 70 prema 49. U drugom polufinalnom susretu igrat će Brazilke protiv Australije.

U muškoj odbojci, Rusija je u četvrtfinalu pobijedila Srbiju i Crnu Goru s 3-1, te u polufinalu igra protiv Italije, koja je pobijedila Argentinu. Ruski su odabranici bili uspješni i u vaterpolu, gdje su s 12-5 pobijedili Njemačku, da bi u polufinalu igrali protiv branitelja zlata Mađarske. Srbija i Crna Gora je pobijedila Španjolsku, te igra u polufinalu protiv Grčke.

U broju osvojenih odličja, Sjedinjene Države su zadržale tijesnu prednost s 25 zlata pred Kinom s 24. Na trećem je mjestu Australija sa 16 zlatnih medalja. Danas se odigravaju brojna finala, posebice u ženskim natjecanjima, te se i poredak broja osvojenih zlata lako može promijeniti.

U finalu ženskog nogometa, američke veteranke će igrati protiv Brazilki, a za broncu se bore Njemačka i Švedska u svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg finala svjetskog prvenstva … koje je pripalo Njemicama. Žene igraju i završne susrete u vatrepolu, gdje se Grčka i Italija bore za zlato, a Sjedinjene Države i Australija za broncu.

Muški petoboj je gledateljima redovito vrlo atraktivan, jer u istom danu nudi streljaštvo, mačevanje, plivanje, jahanje i cross-country trčanje. Atletičari se bore za zlato u skoku u dalj, utrci na 400 metara s preponama, te sprintu na 200 metara. I, na koncu, hrvatskim gledateljima će vjerojatno biti najzanimljivije kvalifikacije žena u skoku u vis, gdje Branka Vlašić ima šansu za zlatnu medalju. Na ovogodišnjem svjetskom dvoranskom prvenstvu, u Budimpešti, 20-godišnja Branka je osvojila broncu.

XS
SM
MD
LG