Linkovi

'Njujorški plavci' spremni za republikansku konvenciju (26/8/04) - 2004-08-26


U New Yorku uskoro počinje nacionalna konvencija Republikanske stranke. Ovaj će skup pratiti vrlo stroge mjere sigurnosti, s obzirom da se istovremeno održava i teniski turnir U.S. Open, kao i niz drugih sportskih, vjerskih i kulturnih priredbi. Njujorška policija poručuje da je spremna za ovaj veliki događaj.

Uniformirani policajci već čuvaju željezničku postaju Penn Station, koja se nalazi točno ispod dvorane Madison Square Garden, u kojoj će se održati republikanska konvencija. Šef njujorške policije Ray Kelly kaže da će policija za konvenciju biti potpuno spremna.

"Na zaštiti konvencije radit će svi njujorški policajci," kazao je Kelly.

Policija će u ovom velikom zadatku dobiti pomoć Ministarstva domovinske sigurnosti, FBI-a i drugih agencija. Na zaštiti sudionika konvencije bit će angažirano oko deset tisuća policajaca, kao i posebne patrole s psima. Vlasti očekuju da će konvenciju pratiti veći prosvjedi, pogotovo 2. rujna, kada će predsjednik Bush službeno prihvatiti republikansku predsjedničku nominaciju. Policija je pred konvenciju održala vježbu u kojoj su policajci vježbali provođenje novih mjera sigurnosti i testirali novu opremu. Unatoč konvenciji, "njujorški plavci" obećavaju da će podjednako budno i dalje čuvati i druge dijelove New Yorka.

XS
SM
MD
LG