Linkovi

Forever, for always, for Luther (26/8/04) - 2004-08-25


Američki pjevač Luther Vandross prošle je godine skoro podlegao moždanom vezanom uz šećernu bolest. Nedavno je njemu u čast objavljen album “Forever, for always, for Luther” na kojem su se udružili neki od danas najvećih pjevača i glazbenika R’n’B-a i jazza.

Gitarist Paul Jackson Junior, jedan je od 11 zvijezda jazza koji nastupaju na albumu “Forever, For Always, For Luther”. Poput ostalih, Jackson je Lutherov bliski prijatelj i suradnik koji se na ovaj način želio odužiti čovjeku koji je napisao pjesme poput “Here and now”, “Stop to love”, “Give me the reason” i “Forever, for always, for love”.

Pjevačica Lalah Hathaway, kći pokojnog Donny Hathawaya, je za CD snimila pjesmu “Forever, For Always, For Love”. Luther Vandross cijeli se život bori s zdravstvenim problemima. Već kao tinejdžer dijagnosticiran je sa šećernom bolešću, ima povišeni krvni tlak, a već niz godina se bori i s prekomjernom težinom. Moždani udar doživio je svega mjesec dana prije objavljivanja svog albuma “Dance with my Father” za koji je ove godine, dobio četiri nagrade Grammy.

Pedeset trogodišnji Vandross na putu je potpunog zdravstvenog oporavka. Dio prihoda albuma izdanog u njegovu počast bit će poklonjen centru za istraživanje i obrazovnje o šećernoj bolesti, za koji će se isti izvođači okupili i na dobrotvornom koncertu u listopadu u New Yorku. Na CD-u nastupaju i pjevačica Lendisi, gitarist George Benson, te saksofonisti Dave Koz, Richard Elliot, Boney James, Kirk Whalum, te nova zvijezda pjevač i saksofonist Mindi Abair, koji izvodi Lutherovu pjesmu Stop to Love.

XS
SM
MD
LG