Linkovi

Na republikanskoj konvenciji - novi Bushov plan (22/8/04) - 2004-08-22


Prvo "New York Times" koji najavljuje da će na nadolazećoj konvenciji Republikanske stranke predsjednik Bush iznijeti detaljan plan za novi četverogodišnji mandat. Taj dnevnik piše da će George Bush pokušati prikazati svog suparnika na izborima, Johna Kerrya, kao osobu kojoj se ne može vjerovati i koja ne zastupa stajališta većine Amerikanaca. Republikanski stratezi kažu da je John Kerry na demokratskoj konvenciji više govorio o svojoj biografiji nego o važnim stvarima te ističu kako oni neće ponoviti istu pogrešku.

Jedan od potencijalnih problema tijekom republikanske konvencije u New Yorku mogli bi biti prosvjednici. Republikanci kažu da će pokušati dovesti u vezu prosvjednike, među kojima će biti dosta pristaša demokrata, i Johna Kerrya. No demokrati uzvraćaju tvrdnjama kako je predsjednik Bush proveo protekle četiri godine u stvaranju podjela među Amerikancima te da nikad nije preuzeo odgovornost za svoje neuspjehe koji se odražavaju na život Amerikanaca. Bilo kakav protest reflektirat će upravo takvo raspoloženje, smatraju demokrati, piše "New York Times".

A nakon poraza košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Država od Litve na Olimpijadi jedan komentator "Washington Posta" uzeo je na zub američku košarku u cjelini. Predugo su se igrači NBA lige odnosili prema reprezentacijama drugih zemalja kao Lakersi prema Detroit Pistonsima u ovogodišnjem finalu NBA, piše Mike Wise. On primjećuje da su američke zvijezde, u četiri utakmice, pogodile svega 18 trica iz 64 pokušaja.

“Optimisti će reći da su Sjedinjene Države pobjedile 111 puta na Olimpijskim igrama od 1936 godine. No kad se uračuna poraz od Portorika prošle nedjelje Sjedinjene Države su izgubile dvije utakmice u svega sedam dana. Prije toga poražene su dva puta u 68 godina”, primjećuje Mike Wise pitajući se što se događa u glavama američkih igrača. On dodaje da Amerikanci moraju ozbiljno shvatiti svoje protivnike i povratiti ugled. (at)

XS
SM
MD
LG