Linkovi

Draganji srebro, Ančiću i Ljubičiću bronca (21/8/04) - 2004-08-21


Sedmi dan olimpijskih natjecanja donio je 19-godišnjem američkom plivaču Michaelu Phelpsu peto zlato - i ukupno sedmo odličje - s novim olimpijskim rekordom na 100 metara delfin. U istoj je utrci Duje Draganja bio sedmi s novim hrvatskim rekordom. Kratko kasnije, Draganja je osvojio srebro na 50 metara slobodno, zaostavši za zlatnim Garyjem Hallom - s kojim, inače, trenira! - samo jednu stotinku sekunde i postavivši - još jednom - novi hrvatski rekord za tu disciplinu.

Brončanom medaljom okitili su se Ivan Ljubičić i Mario Ančić pobijedivši veterane u natjecanju parova, Indijce Mahesha Bhupatija i Leandera Paesa u maratonskom meču koji je trajao skoro četiri sata. Hrvatski rukometaši, pak, pobijedili su aktuelne olimpijske pobjednike, reprezentaciju Rusije, sa 26 prema 25, osiguravši najmanje drugo mjesto u skupini. Za prvo mjesto skupine igrat će izravno protiv Španjolske, sutra.

Današnja natjecanja donose finala u 14 sportova, s dodjelom 26 zlatnih odličja što će sigurno promijeniti poredak zemalja s najviše odličja. Za sada, Sjedinjene Države vode sa 17 zlatnih i ukupno 40 medalja, Kina ima 15 zlatnih i 36 ukupno, a Japan 19 ukupno, od čega 12 zlatnih odličja. Slijede Australija, Rusija i Italija.

Na plivalištu neće biti Michaela Phelpsa, koji je svoje mjesto u ekipi za štafetu 4 puta 100 mješovito - a s njim i šansu za svoju 8 medalju - prepustio kolegi Ianu Crockeru. Plivačice će se boriti na 50 metara slobodno. Igraju se i finala teniskih natjecanja: Amerikanac Mardy Fish igra protiv Čileanca Nicolasa Masua, a prva igračica svijeta, Belgijanka Justine Henin-Hardenne igra protiv Francuskinje Amelie Mauresmo.

XS
SM
MD
LG