Linkovi

Nakon karaoke, na redu - movieoke! (21/8/04) - 2004-08-20


Za one koji sanjaju o glumačkoj karijeri, a pri tom ne planiraju odlazak u Hollywood, spravica movieoke mogla bi biti idelana stvar. U movieokeu, na pozornici glumite scene iz svojih omiljenih filmova, a zahvaljujući titlovima koje ima gotovo svaki DVD – ne trebate brinuti da ćete zaboraviti tekst. Dave Adox posjetio je jedan movieoke klub u njujorškoj četvrti East Village.

Srijeda je, devet navečer u East Villageu, na Manhattanu. Skupina dvadesetogodišnjaka puni podrum pizzerije u kojoj se iznajmljuju filmovi. Poput Marka Abella, većina posjetilaca nije sigurna što ih čeka. "Jako volimo karaoke, pa smo mislili hajde ta probamo i movieoke. Tekst iz nekih filmova poznajemo zaista dobro, na primjer Ghostbusters."

Da bi se potencijalni glumci za čitanje svojih “uloga” malo oslobodili, prvo pivo je besplatno. I ubrzo, prvi od njih penju se na pozornicu.

Scena iz filma “Princess Bride” prikazuje se na velikom ekranu koji je postavljen iza pozornice. “Glumci” čitaju tekst s manjih ekrana koji su postavljeni pored pozornice. Večeras su na programu scene iz filma “Big Lebowski”. A tu je i Steve Martin u filmu “Jerk..”

Anastasia Fite – barman u ovom klubu - kaže da je upravo ona izmislila movieoke. Da bi nam to i dokazala, penje se na pozornicu s prijateljicom Jessicom, gdje njih dvije - ovaj put bez teksta - (start sneak in) izvode scenu plesa iz filma “Flashdance”, pokušavajući pratiti pokrete glumice Jenniffer Beals. Večeras, u krcatom baru ne nalaze se samo ljubitelji filmova; tu se guraju i reporteri američkih TV mreža FOX i NBC, kao i britanske televizije. Matthew Dujinic, redoviti posjetilac kluba, kaže da je u zadnjih mjesec dana dao preko 20 intervjua. Upitali smo ga da li je zahvaljujući movieokeu postao omanja filmska zvijezda? "Vrlo, vrlo mala…Nadam se da ovo nije mojih 15 minuta slave, jer to ne bi bilo dobro."

Bez obzira da li jesu ili nisu, Matthew trenutke pred movieoke spravicom namjerava maksimalno iskoristiti. (BK)

XS
SM
MD
LG