Linkovi

Draganja u još dva finala (20/8/04) - 2004-08-20


Šesti dan olimpijskih natjecanja donio je novu žetvu medalja plivačima Sjedinjenih Država. Aaron Peirsol osvojio je zlato na 200 metara leđno dva puta - prvi puta je, naime, bio diskvalificiran zbog nepropisnog zaokreta, ali je, nakon žalbe, ponovno proglašen pobjednikom utrke. I Michael Phelps je povećao svoju zbirku odličja - četvrto zlato, a ukupno šestu medalju, osvojio je na 200 metara mješovito. Amanda Beard je na 200 metara prsno osvojila i zlato i postavila novi olimpijski rekord.

Hrvatski plivač Duje Draganja je, dan nakon šestog mjesta u teškoj konkurenciji na 100 metara slobodno, izborio nastup u još dva finala: 50 metara slobodno i 100 metara delfin. Ustvari, plivao je jučer čak četiri puta, jer je prije svakog polufinala bila i kvalifikacijska utrka. Na 50 metara slobodno čak je dva puta popravio vlastiti i hrvatski rekord, a i na 100 metara delfin postavio je novi hrvatski rekord.

Od ostalih olimpijskih zbivanja spomenimo da je jučer još šest sportaša - svi dizači utega - isključeno s igara zbog pozitivnih nalaza testiranja na zabranjene steroide. Danas će biti osvojeno daljnjih 17 zlatnih medalja: u badmintonu, atletici, kajaku i kanuu, biciklizmu, gimnastici, judou, te plivanju - između ostalih i u obje discipline u kojima se natječe Duje Draganja.

Rukometaši danas igraju protiv Rusije, ali bez opterećenja jer su već osigurali nastup u četvrtfinalu. Tenisači Ivan Ljubičić i Mario Ančić igraju za brončanu medalju protiv petih nositelja, iskusnih Indijaca Mahesha BHUPATHIJA i Leandera PAESA, koji su - iznenađujuće - izgubili od netom spojenog para Nijemaca Nicolasa Kiefera i Rainera Schuettlera.

XS
SM
MD
LG