Linkovi

CSM: Bush krenuo u ofenzivu (18/8/04) - 2004-08-18


Prelistavajući današnje američke novine izdvajamo predizborne nastupe predsjednika Busha i najnoviji slučaj kažnjavanja jedne korporacije zbog diskriminiranja po osnovi spola. … “Tvrdeći da on ‘živi u budućnosti’, predsjednik Bush promiče svoj plan gradnje sustava proturaketne obrane, napominjući da njegovi protivnici dovode u opasnost sigurnost zemlje” – piše New York Times.

Izvještavajući o predizbornom govoru koji je predsjednik održao u Ridley Parku, u Pennsylvaniji, list citira njegovu ocjenu da “…oni koji se protive sustavu balističkih projektila ne razumiju opasnosti 21.stoljeća…Oni žive u prošlosti. Mi živimo u budućnosti. Mi ćemo učiniti ono što je nužno u zaštiti zemlje.”

Pod naslovom “Bush krenuo u ofenzivu”, Christian Science Monitor navodi da je glavni trend predsjednikove predizborne kampanje u ovoj fazi “akcija potkopavanja povjerenja u sposobnost (senatora) Kerrya da se bori protiv terorizma”. Predsjednikova poruka “ostaje podjednako anti-Kerryevska koliko i pro-Bushevska…” ali je napad ovog tjedna usredotočen na sposobnost njegovog protukandidata da se nosi s reformom obavještajnih službi - piše bostonski list.

Washington Post, kao i gotovo svi drugi vodeći listovi, bilježi najnoviji slučaj sudskog postupka uposlenika protiv kompanije, pod optužbom da uprava diskriminira po osnovi rase, ili spola. Iako su među 78 tisuća uposlenika lanca trgovina Cotco 50 posto žene, na menadžerskim poslovima na svako šest muškaraca dolazi jedna žena – bilježi vašingtonski list.

Dovoljno za pokrenuti sudski postupak protiv kompanije, tužeći je za diskriminiranje žena. Ovog ljeta cijeli niz velikih kompanije bio je tužen za rasno, ili spolno diskriminiranje – piše Washington Post i podsjeća na nedavne presude po kojima je Morgan Stanley pristao platiti 54 milijuna dolara odštete…Boeing je prihvatio platiti 72 milijuna dolara oštećenima, a postupci za rasno diskriminiranje su u tijeku protiv Kodaka i BellSoutha.

XS
SM
MD
LG