Linkovi

Hrvatski rukometaši nižu pobjede (17/8/04) - 2004-08-17


Treći dan olimpijskih natjecanja donio je nekoliko rekorda i neočekivano zlatno odličje za domaćina, Grčku, u sinhroniziranom ronjenju s trometarske platforme za muškarce. Rekordi su postavljeni u streljaštvu i dizanju utega, a neka vrlo vrlo brza vremena došla su iz bazena.

Željno očekivana utrka na 200 metara slobodnim stilom udovoljila je očekivanjima - Australac Ian Thorpe projurio je svojom stazom postavivši novi olimpijski rekord od jedne minute, 44 sekundi i 71 stotinku. Nizozemac Pieter van den Hoogenband je bio pola sekunde sporiji, ali brži od Amerikanca Michaela Phelpsa. S osvojenim brončanim odličjem, Phelps neće uspjeti izjednačiti rekordnih sedam zlatnih medalja koje je na olimpijadi 1972. osvojio Mark Spitz.

Olimpijski rekord postavila je i Kineskinja Luo Xuejuan na 100 metara prsno. Sjedinjene Države osvojile su dva plivačka zlata: Aaron Peirsol pobijedio je na 100 metara leđno, a Natalie Coughlin - jedina žena koja je ikada preplivala 100 metara leđno ispod jedne minute - osvojila je zlato sa samo 37 stotinki iznad minute.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je u svom drugom preliminarnom susretu odabranike Slovenije s 27 prema 26. Jutros, rukometaši se ogledaju protiv Koreje. Što se teniskih nadmetanja tiče, u drugo kolo plasirali su se: ženski par Jelena Kostanić - Karolina Šprem, te muški Mario Ančić i Ivan Ljubičić; zatim, u pojedinačnim susretima, Ivo Karlović, koji je u prvom kolu pobijedio Andreja Pavela, te Ivan Ljubičić, koji je pobijedio Sargisa Sargisiana.

Uspješno su natjcanja započeli i stolnotenisač Zoran Primorac, te stolnotenisačice Tamara Boroš i Cornelia Vaida. Primorca danas čeka susret protiv drugog igrača svijeta, Kineza Ma Lina. Što se hrvatskih veslača tiče, četverac bez kormilara će tek danas znati hoće li se naći u polufinalu jer mora proći kroz repesaž - jučerašnji repesaži, naime, bili su odgođeni za danas zbog vjetra. Vaterpolisti danas igraju protiv reprezentacije Mađarske.

Najveća uzbuđenja i danas će se odvijati u bazenima, gdje plivače i plivačice čeka dodjela četiri zlata - žene plivaju 200 metara slobodno i 200 metara mješovito, a muškarci 200 metara leptirovim stilom i štafetu 4 puta 200 metara slobodnim stilom.

XS
SM
MD
LG