Linkovi

Predsjednik Bush na Floridi (16/8/04) - 2004-08-15


Predsjednik Bush obišao je dijelove Floride koje je pogodio razorni uragan Charley, obećavši pomoć u obnovi. Charley je na Floridi odnio barem 13 života i uzrokovao više milijardi dolara štete. Predsjednika je u obilasku pogođenih područja pratio njegov brat Jeb, guverner Floride. Nakon što se sastao sa stanovnicima mjesta Punta Gorda, koje je pretrpjelo posebno velike štete, predsjednik je poručio da – pomoć dolazi.

"Dolaze vam voda i prikolice za privremeni smještaj. Vlasti Floride čuvaju sigurnost da bi ljudi bili zaštićeni," kazao je.

Predsjednik Bush je dodao da njegov posjet Floridi nema nikakve veze s predizbornom kampanjom, rekavši da bi ga mnogi kritizirali da je postupio suprotno. Demokratski predsjednički kandidat John Kerry izjavio je da trenutno ne namjerava posjetiti Floridu, no da je uputio svoje suradnike da pomognu u humanitarnim operacijama.

web Snage Nacionalne garde patroliraju u pogođenim područjima kako bi sačuvale red i mir. Mnogi dijelovi ostali su bez električne energije, a vlasti upozoravaju da bi mogli proteći i tjedni prije nego što se izvrše nužne popravke na elektroopskrbnoj mreži.

XS
SM
MD
LG