Linkovi

NYT: 'Odluka o ostavci  guvernera New Jerseya strateški donesena' (15/8/04) - 2004-08-15


New York Times donosi opširnu reportažu o okolnostima koje su dovele do toga da guverner New Jerseyja James McGreevey javno prizna svoju homoseksualnost i nakon toga podnese ostavku na čelni položaj u ovoj saveznoj državi. Po pisanju ovog lista, sve je počelo pozivom jednog odvjetnika guverneru, trajalo je 20 dana i okončano je u četvrtak govorom koji je trajao šest minuta i koji je istovremeno bio priznanje i isprika. Odluka da to učini – piše newyorški list – bila je strateški donesena i za nju se guverner konzultirao tajno s jednom udrugom homoseksualaca u posljednjih nekolikom sati svog 'tajnog života'. Odvjetnik koji je guvernera nazvao i čiji je poziv nakon 20 dana doveo do njegove ostavke, zastupao je bivšeg savjetnika gospodina McGreeveyja, inače izraelskog državljana, koji je tvrdio da je bio ljubavnik guvernera New Jerseya.

I Washington Post u današnjem izdanju govori o jednoj aferi. Riječ je o službenici američkog Senata Jessici Cutler koja je na Internetu objavljivala svoj online dnevnik, odnosno 'blog', u kojem je opisivala svoje seksualne dogodovštine. Među šest ljubavnika koje je opisivala u svom blogu nalazio se jedan oženjeni dužnosnik administracije predsjednika Busha koji bi joj ostavljao novac u kuverti i jedan uposlenik Senata koji joj je pomogao da dobije posao. Jessica Cutler dobila je otkaz kad je njen poslodavac saznao za njezin blog, međutim, istovremeno je potpisala ugovor za knjigu i pozirala za Playboy što je prilično dobra financijska kompenzacija za plaću koju je primala kao razvrstavateljica pošte u Senatu. Washington Post ističe ovaj slučaj kao primjer koji je postavio tisuće novih pitanja o tome u kojem se smjeru kreće Amerika.

Na Floridi koju je teško pogodio uragan Charile, list Miami Herald piše već o drugoj tropskoj oluji - Earl – koja bi do ponedjeljka mogla prerasti u novi uragan. Oluja se jučer formirala u Karibima, zasad je prilično daleko od Floride i nalazi se oko 530 milja istočno od Barbadosa. U ovom trenutku vjetrovi u Earlu iznose oko 35 milja na sat, a kreće se brzinom od 23 milje na sat. Prije Earla formirala se i tropska oluja Danielle, međutim ostala je daleko u Atlanitku, odnosno oko 230 milja udaljena od otoka Cape Verde – javlja Miami Herlad.(dz)

XS
SM
MD
LG