Linkovi

Washington Post: Grčka je u petak navečer spojila mitologiju prošlosti s obećavajućom budućnošću (14/8/04) - 2004-08-14


Washington Post, pod naslovom “Mit, glazba i uzvišenost”, piše da je “zabrinutost iščezla, a čudo započelo u trenutku kad je pirotehnički komet… sletio u vještačko jezero usred stadiona i upalilo se pet olimpijskih prstenova.” Grčka je – navodi vašingtonski list – u petak navečer spojila mitologiju prošlosti s obećavajućom budućnošću…. Atenjani i njihovi sunarodnici sa sinoćnom su predstavom potisnuli strah od terorizma, prekoračenih troškova i skandala zbog steroida – piše Washington Post.

Miami Herald najviše prostora posvećuje “katastrofi koja je pogodila veliki dio jugozapadne Floride,” gdje je uragan Charley ostavio za sobom”trag masovnih šteta”. Šteta se mjeri milijardama dolara, piše list napominjući da se radi o uraganu s najtežim posljedicama nakon Andrewa 1992.godine.

Uz Olimpijadu i uragan Charlie, Los Angeles Times vidno mjesto posvećuje zahtjevu republikanaca da guverner New Jerseya James McGreevey odmah danas odstupi s dužnosti. Radi se o guverneru koji je dan ranije - pred suprugom i majkom njihovo dvoje djece, te okupljenim novinarima – priznao da je imao izvanbračnu avanturu s jednim muškarcem. Izražavajući kajanje zbog veze s drugim muškarcem, on je najavio ostavku u studenom.

L.A. Times napominje, međutim, da guverner nije rekao da je vezu imao sa suradnikom, 33-godišnjim izraelskim državljanom kojeg je postavio za savjetnika za domovinsku sigurnost. Sad ga – kako se saznaje – isti suradnik namjerava tužiti za seksualno zlostavljanje – piše kalifornijski list.

XS
SM
MD
LG