Linkovi

Christian Science Monitor: Olimpijske su se igre vratile svojoj kući (13/8/04) - 2004-08-13


“U Ateni, skeptičnost popušta pred radosnim iščekivanjima” naslov je pod kojim Christian Science Monitor piše: “Tijekom godine svijetu su bili predočeni svi mogući razlozi zbog kojih Ateni nikada nije trebalo povjeriti organiziranje olimpijskih igara. A sljedeća dva tjedna Atena će konačno dobiti priliku da pokaže svijetu da je upravo ona bila najbolji izbor.”

“U svijetu koji se podijelio zbog rata i kojeg muči terorizam, večerašnje svečano otvorenje obećava nešto što je daleko od domašaja politike, a to je – trenutak za iskreno međunarodno jedinstvo.” Christian Science Monitor još jednom naglašava da su se “Olimpijske igre vratile svojoj kući.”

Washington Post citira jednog od visokih dužnosnika olimpijske organizacije koji je rekao da je “pravo čudo” da su glavni stadion i drugi prateći objekti bili ipak završeni prije početka igara. List napominje da je to rekao gospodin Timoleon Philemon kad je govorio o Olimpijadi održanoj 1896. godine. Povijest se ponavlja i slične su se riječi mogle ćuti uoči Atenske olimpijade. Iako će se sve prognoze provjeravati narednih 17 dana, glavni grčki organizator tvrdi da je ostvareno čudo, zahvaljujući tome što se u završnici radilo “100 sati dnevno” – bilježi vašingtonski list.

XS
SM
MD
LG