Linkovi

Amerikanci podnijeli manje molbi za hipotekarne stambene zajmove (12/8/04) - 2004-08-11


Prijave za nove hipotekarske stambene zajmove prošli su tjedan pale po drugi put za redom, iako je kamatna stopa na zajmove od trideset godina pala na najnižu razinu u posljednja četiri mjeseca.

Privatna udruga bankara za stambene zajmove priopćila je da je u tjednu koji je završio 6. kolovoza broj prijava pao za 0,7 posto.

******

Financijski kontrolori Pentagona zaključili su da korporacija Haliburton nije na prikladan način objasnila što je točno radila na projektima čija se vrijednost procjenjuje na milijardu i 800 milijuna dolara u Iraku i Kuvajtu. Kako javlja Wall Street Journal, to je 43 posto od ukupnog iznosa od četiri milijarde i 180 miloijuna dolara, koliko je jedan ogranak ove kompanije naplatio od ministarstva obrane za smještaj i prehranu američkih postrojbi u regiji.

Istovremeno četiri bivša uposlenika Haliburtona tužila su ovu korporaciju sudu tvrdeći da je konstantno i sustavno primjenjivala knjigovodstvene prevare. Riječ je o kompaniji na čijem se čelu od 1995-2000. godine nalazio američki dopredsjednik Dick Cheney.

XS
SM
MD
LG