Linkovi

NYT: Diplomacija nije uspjela značajnije usporiti razvoj nuklearnih programa u Iranu i Sjevernoj Koreji (8/8/04) - 2004-08-08


New York Times izvješćuje da diplomacija nije uspjela značajnije usporiti razvoj nuklearnih programa u Sjevernoj Koreji te u Iranu. Pozivajući se na američku obavještajnu zajednicu i stručnjake za nuklearno oružje, New York Times izvješćuje da su nuklearni programi obje zemlje ostvarili značajan napredak. Također se navode obavještajni i vladini dužnosnici koji kažu da sada pojačavaju nespecificirane tajne akcije kojima je cilj da prekinu ili što je dulje moguće poremete iranska nastojanja za razvoj nuklearnog oružja.

Od tema druge prirode, izdvajamo članak u Chicago Tribuneu, koji izvješćuje da nije postignut dogovor o smanjenju broja letova na zračnoj luci O'Hare u Chicagu. O'Hare je, naime, toliko preopterećen, da zrakoplovi redovito kasne. Stoga je u akciju stupila Savezna agencija za avijaciju, koja je korisnicima ove zračne luke dala rok do slijedećeg tjedna da sami nađu rješenje. No, za sada nije postignut napredak, a, ne dođe li se do sporazuma, Savezna agencija za letenje ograničit će broj slijetanja na O'Haru na njih «svega» 86 po satu te eliminirati 60 letova!

XS
SM
MD
LG