Linkovi

Washington Post: Sudar ekonomije i politike u Bushevoj ekipi (7/8/04) - 2004-08-07


Pod naslovom “Sudar ekonomije i politike u Bushevoj ekipi”, Washington Post piše: “Sa zastojem u zapošljavanju, dionicama na nizbrdici i rekordnim cijenama nafte, podijeljena Bijela kuća je pod pritiskom da formulira ekonomsku platformu s kojom će se predsjednik Bush natjecati za reizbor.” Vašingtonski list, međutim, ocjenjuje da bi prijepori unutar ekonomske i političke ekipe u Bijeloj kući mogli staviti na kocku nastojanja da se odredi jasni gospodarski program.

Iako se predsjednik Bush u velikoj mjeri okretao ekonomskim uspjesima, njegove su poruke na tu temu u sve većem neskladu – piše Washington Post. Prije samo šest dana predsjednik je u radijskom obraćanju naciji tvrdio: “Naše je gospodarstvo na uzlaznoj putanji”, da bi najnoviji statistički podaci otkrili, uz ostalo, da je do danas otvoreno milijun i pol radnih mjesta manje no što je Bijela kuća tvrdila prije godinu dana – piše list.

New York Times navodi da je u tjednu za nama predsjednik na predizbornim skupovima ponavljao da je u ekonomiji “napravljen zaokret” i da smo “skrenuli iza ugla”. S obzirom na nove gospodarske podatke, ta je parola u najmanju ruku preuranjena- nastavlja list. Njujorški list također citira predsjedničkog kandidata Johna Kerryja koji je na Bushev “zaokret…iza ugla” odgovorio na jučerašnjem javnom predizbornom skupu riječima: “zaokret iza ugla je čini se bio 180 stupnjeva, ili se možda vrtimo u krug.” Njujorški list također primjećuje da Bijela kuća sve češće nastoji preusmjeriti pažnju na terorizam, a sve rjeđe na ekonomiju.

XS
SM
MD
LG