Linkovi

Rockeri za 'Vote for Change' (5/8/04) - 2004-08-04


Bruce Springsteen, R.E.M, Pearl Jam, Dave Mathews Band, Dixie Chicks, Bonnie Raitt i niz drugih poznatih imena rocka početkom listopada u Sjedinjenim će Državama održati više koncerata u okviru kampanje Vote for Change, kojoj je cilj motivirati mlade ljude da glasaju na predsjedničkim izborima.

Koncerti će se održati u desetak saveznih država u kojima je rezultat predsjedničkih izbora neizvjestan – Pennsylvaniji, Ohiou, Michiganu, Minnesoti, Missouriju, Sjevernoj Karolini, Wisconsinu, Iowi i Floridi.

Izvođači će biti podijeljeni u ukupno šest mini-toura. Organizatori koncerata su America Coming Together i MoveOn PAC, neovisne političke skupine kojima je cilj poraz aktualne administracije.

Bruce Springsteen je o svom sudjelovanju rekao: “Ako uzmemo u obzir kakvu sam glazbu stvarao, o čemu sam 25 godina pjevao, onda bi bilo zaista teško očekivati da se ne angažiram na ovogodišnjim izborima.”

Pearl Jamu ovo će biti već četvrti predsjednički izbori. Pjevač Pearl Jama, Eddie Vedder, kaže da su on i njegovi kolege ponosni što mogu sudjelovati u kampanji Vote for Change, te pozivaju mlade na izlazak na birališta – "ne samo radi promjene u Americi, već i promjene koju žele vidjeti na globalnom planu.”

XS
SM
MD
LG