Linkovi

Federeru treća titula zaredom (2/8/04) - 2004-08-02


Prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer osvojio je treću titulu zaredom svladavši Amerikanaca Andya Roddicka u dva seta u finalu Mastersa u Kanadi. Rezultat po setovima 7-5 i 6-3. Ovo je, inače, bila osma turnirska titula Federerau ovoj godini, a trijumf nad Roddickom predstavlja njegovu 23-ću uzastopnu pobjedu. U međusobnim mečevima Federer sada ima sedam pobjeda naspram jedne Roddickove. U jučerašnjem meču američki tenisač je često izlazio na mrežu pokušavajući diktirati igru, ali Federer se odupro tom izazovu preciznim loptama s linije.

Kod tenisačica Amerikanka Lindsay Davenport s lakoćom je svladala Ruskinju Anastaziju Miškinu sa 2-0 u setovima, 6-1 i 6-1 te je osvojila turnira Acura Classic koji se održavao u Carlsbadu u Californiji. Ovo je bila 14 uzastopna pobjeda Davenport te je ponovila svoj uspjeh iz 1998. Godine kada je osvojila sva tri turnira koji su se održavali u Californiji pred početak Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Država u New Yorku.

Iz nogometa vijest da je turski Galatasaray svladao europske prvake Porto s 2-1 u egzibicijskoj utakmici odigranoj u East Rutherfordu, u saveznoj državi New Jersey. Porto je tako završio turneju po Sjevernoj Americi s jednom pobjedom i jednim porazum. Prvak Portugala svladao je u petak Liverpool, 1-0.

XS
SM
MD
LG