Linkovi

NYT: Bush priprema napad na Kerrya (1/8/04) - 2004-08-01


Prema anketi Newsweeka, John Kerry je povećao prednost pred predsjednikom Bushom. Stoga ne čudi, kako piše New York Times, da Bushov stožer namjerava verbalno napasti demokratskog predsjedničkog kandidata tijekom kolovoza. Bushovi pomoćnici navode da je pripremljen točan plan za svaki tjedan. Predsjednik će govoriti o svojim postignućima i planovima za drugi četverogodišnji mandat, ali će, također, pokušati skrenuti pažnju na način na koji je senator Kerry glasovao tijekom 20 godina provedenih u Senatu. Pored toga predsjednik Bush namjerava potrošiti do 30 milijuna dolara na oglase u sljedeća četiri tjedna, piše New York Times.

Kolovoz je do sada bio miran mjesec što se predsjedničke kampanje tiče. Međutim, oba izborna stožera ističu da ovaj dio godine pruža priliku za promjenu dinamike njihovih kampanja zbog toga što je izborno nadmetanje toliko neizvjesno i zato što – kako se čini – birači obraćaju pozornost na ono što se događa na političkoj sceni. I Bushov i Kerryev stožer poručuju da ne namjeravaju prekinuti s kampanjama tijekom trajanja Olimpijskih igara u Grčkoj.

Toliko o američkoj politici…Washington Post izvještava o dokumentu Vatikana nazvanom “O suradnji muškaraca i žena u crkvi i svijetu” u kojem se kritizira feministički pokret. U tom dokumentu feminizam se definira kao pokušaj da se izbrišu razlike između muškaraca i žena s ciljem da se potkopa tradicionalni koncept obitelji i iskorijene razlike između spolova. Dokument je objavio karidnal Joseph Ratzinger, glavni savjetnik pape Ivana Pavla II.

XS
SM
MD
LG