Linkovi

Pripremljen akcijski plan za suzbijanje trgovine ljudima u Hrvatskoj (30/7/04) - 2004-07-30


Neovisna radna skupina uputit će danas hrvatskoj vladi nacrt “Akcijskog plana za suzbijanje trgovine ljudima”. Taj je dokument nastao kao rezultat panela održanog krajem prošlog mjeseca u Karlovcu, uz sudjelovanje 25 stručnjaka za pitanja trgovine ljudima.

Sudionici panela – među kojima su bili hrvatski stručnjaci, predstavnici nevladinih organizacija i međunarodne zajednice – nastojali su ocijeniti napredak koji se postiže u borbi protiv trgovine ljudi u Hrvatskoj - priopćilo je veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu. U akcijskom planu koji će danas biti dostavljen hrvatskoj vladi navode se preporuke u čijoj provedbi trebaju sudjelovati zakonodavci i pravosudni organi, te institucije za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Skup u Karlovcu financirala je američka vlada kroz Agenciju za međunarodni razvoj – USAID. U proteklih dvanaest godina, Sjedinjene Države su pružile Hrvatskoj pomoć u visini od 407 milijuna dolara, namijenjenih jačanju demokratskih institucija i pomaganju poslijeratne obnove i povratka izbjeglica.

XS
SM
MD
LG