Linkovi

U proteklih godinu dana plaće u SAD  povećane za 2,5 posto (30/7/04) - 2004-07-29


Troškovi rada u Sjedinjenim Državama povećali su se u drugom tromjesečju ove godne u okviru predviđanja i iznosili su 0,9 posto. Indeks troškova rada povećan je i u prvom kvartalu ove godine za 1,1 posto. U istom razdoblju same plaće su povećane za 0,6 posto. Prema istim statistikama, u posljednjih dvanaest mjeseci, plaće su povećane za 2,5 posto.

***

Broj Amerikanaca koji su prošli tjedan zatražili po prvi put pomoć za neuposlene povećao se za 4 tisuće i iznosio je 345 tisuća u tjednu koji je završen 24. Srpnja. Prema podacima Ministarstva rada, ovi brojevi su u skladu s prognozama, a ukupan broj osoba koje primaju pomoć u cijeloj zemlji iznosio je 2 milijuna i 960 tisuća.

***

Najveća svjetska naftna kompanija Exxon Mobil prijavila je rezultate poslovanja za drugo tromjesečje prema kojima je povećala čisti profit za 39 posto. To su najbolji rezultati koje je ova kompanija ostvarila u posljednjih 13 godina a pripisuju se sve većim cijenama energije i povećanju proizvodnje. Čisti prihod iznosio je u drugom kvartalu 5 milijardi i 790 milijuna dolara na promet od čak 70 milijardi I 700 milijuna.

***

Rezultate poslovanja za drugo tromjesečje objavio je danas i proizvođač automobila DailmlerChrysler čiji je prihod u tom razdoblju povećan za pet puta. U drugom kvartalu DaimlerChrysler je zaradio 554 milijuna euro, odnosno preračunato 670 milijuna dolara. Ova zarada ostvarena je na ukupni promet od 39 milijardi eura.

XS
SM
MD
LG