Linkovi

NY Times : Jedinstvo – glavna tema demokrata (28/7/04) - 2004-07-28


Američke novine drugi dan zaredom najveći prostor naslovnica posvećuju konvenciji Demokratske stranke koja treba kulminirati sutrašnjim proglašenjem senatora Johna Kerrya kandidatom demokrata na predsjedničkim izborima. Najtiražniji USA Today ističe u naslovu riječi Kerryeve supruge - Terese Heinz Kerry: “John je borac”, te dodaje da je on “najbolji čovjek za obranu Amerike kod kuće i u inozemstvu”.

List izdvaja još jednog sinoćnjeg govornika – kandidata za američki Senat, Baracka Obamu, sina afričkog pastira i američke bijelkinje iz Kanzasa. Obama, koji kaže da je “njegova životna priča dio šire američke priče”, osudio je politiku uvođenja razdora i podjela.

“Jedinstvo – glavna tema demokrata” naslov je pod kojim New York Times izvješćuje o drugoj večeri demokratske konvencije. “Nećemo se bojati ustati za ono u što vjerujemo; nećemo dopustiti onima koji se s nama ne slažu da nas nadglasaju pod zastavom lažnog patriotizma” – poručio je konvenciji bivši guverner države Vermont Howard Dean, piše njujorški list.

Christian Science Monitor već nagađa o sljedećem koraku senatora Kerrya, koraku koji slijedi nakon konvencije: izboru kandidata za ključna ministarska mjesta. “Tehnički gledano, možda je preuranjeno mjerenje zavjesa u Rumsfeldovom kabinetu…” ali je razmišljanje o potencijalnim ministarskim kandidatima počelo, piše bostonski list. Senator Kerry bi spominjanjem nekih ličnosti kao mogućih bliskih suradnika pomogao u formiranju slike o njemu samom kao predsjedniku, piše Christian Science Monitor i nabacuje sljedeća imena kao moguće ministre: general Wesley Clark, senator Carl Levin, Richard Holbrooke, Robert Rubin - pa i senator John McCain.

XS
SM
MD
LG