Linkovi

Bolnica budućnosti postoji već danas - u Denveru (28/7/04) - 2004-07-27


Bolnica budućnosti postoji već danas zahvaljujući neobičnoj sprezi između jednog medicinskog konglomerata i kompanije Walt Disney.

Klinički centar Anschutz Sveučilišta Colorado, u Denveru, vrijedan 145 milijuna dolara, sjajan je primjer novog trenda - redizajniranja bolnica diljem Amerike u cilju pružanja pacijentima i njihovim obiteljima individualiziranije skrbi.

Veliki, suncem obasjani ulazni prostor bolnice ispunjava blaga klavirska glazba, a posjetitelje ponaosob pozdravlja Raymond Archuleta, upućujući ih kroz prostrani hodnik do dizala koja će ih odvesti u njihove privatne sobe. Gospodin Archuleta je jedan od brojnih uposlenika zaduženih za odnose s posjetiteljima i pružanje usluga poput vratara u vrhunskim hotelima: parkiranje automobila, dovoženje invalidskih kolica, upućivanje posjetitelja u pravom smjeru. Ti su uposlenici prvo što posjetitelji dožive u Kliničkom centru Anschutz, bolničkom odjelu s 99 soba, koji bi mogao biti predšasnik bolnice budućnosti.

"Znate, dolazak u bolnicu može biti prilično zastrašujuća stvar. Ali, mi ovdje pružamo otvoreno, prijateljsko okruženje, gdje se posjetitelj osjeća sigurno i udobno. Vjerujem da smo to uspjeli čitavim dizajnom zgrade," kaže Shelly Limon, glavna sestra i upraviteljica bolnice.

A, kako bi još pojačali osjećaj ugode i prijatnosti, planeri bolnice su zatražili pomoć dizajnera Disneyevog Magičnog carstva. To ne znači da se bolnica odjednom pretvorila u zabavni park, nego da je u organizaciju rada uneseno iskustvo iz takvih Disneyevih parkova: osoblje bolnice - baš poput 'ìzvođača' u nekoj predstavi - treba imati prostore 'ìza scene', gdje se može pripremiti za rad i predahnuti, dok se, s druge strane, ostali prostori tretiraju kao 'scena', gdje dolazi do interakcije s pacijentima i članovima njihovih obitelji. Komfor i visoka razina usluge protežu se i u privatne sobe pacijenata: veliki prozori, najmoderniji televizori, trosjed na kojemu član obitelji može mirno provesti noć uz pacijenta.

Očekivalo bi se da hotelska razina usluga i košta kao hotel s pet zvjezdica. Ne, tvrdi uprava bolnice! Ovaj bolnički odjel ne košta ništa više po pacijentu od tradicionalnih bolničkih kapaciteta. Uzmimo primjer bolničke hrane.

"Smanjen je otpad, jer se obroci naručuju tek kada su pacijenti spremni jesti. Obroci ne dolaze u točno određeno vrijeme - recimo, 8, 12 i 5 sati -, nego ih se naruči prema željama pacijenata - ako dulje spavaju, onda kasnije i doručkuju i ručaju," kaže Jeanette Bowman, sestra koja je zadužena za nabavu u bolnici. Ona dodaje da, isto tako, većina ljudi, ako im se pruži izbor, naručuje manje hrane nego što bi im bilo posluženo kao tradicionalni bolnički obrok.

Gospođa Bowman kaže da pomaganje pacijentima da što ugodnije provedu vrijeme u bolnici i osoblju čini rad mnogo ugodnijim. Isto tvrde i ostali uposlenici ovog bolničkog centra, 140 liječnika, sestara, i drugih koji, zajedno s planerima, dizajnerima i graditeljima bolnice sudjeluju u projektu bolnice budućnosti.

XS
SM
MD
LG