Linkovi

Boston: Posljednje pripreme za demokratsku konvenciju (26/7/04) - 2004-07-25


Delegati Demokratske stranke okupljaju se u Bostonu, gdje će ovaj tjedan održati stranačku konvenciju na kojoj će službeno nominirati senatora Johna Kerrya za demokratskog kandidata na dolazećim predsjedničkim izborima. Najnovije ankete pokazuju da su senator Kerry i predsjednik Bush gotovo izjednačeni u predizbornoj utrci za Bijelu kuću. Promatrači kažu da senator Kerry treba uvjeriti glasače da upravo on ima najbolje planove za dva glavna problema – Irak i gospodarstvo.

Počevši od sutra, demokrati će u sljedeća četiri dana pokušati senatora Kerrya predstaviti javnosti kao ratnog veterana s dva desetljeća iskustva u Senatu, te će također pokušati pobiti kritike republikanaca da je njihov kandidat preliberalan i da nema čvrsta uvjerenja. Senator Kerry najavljuje da će se usredotočiti na pristupačnu zdravstvenu skrb, jaku vojsku i dobre odnose s drugim zemljama. Predsjednik Bush provest će tjedan na svojem ranču u Teksasu, a predizbornoj kampanji će se vratiti nakon demokratske konvencije.

Nad Bostonom patroliraju borbeni zrakoplovi, u okviru pojačanih mjera sigurnosti pred demokratsku konvenciju. Američki dužnosnici kažu da su za osiguravanje konvencije angažirani dodatni brodovi Obalne straže, te da su instalirane posebne kamere. 65 kilometara gradskih prometnica bit će blokirano, a deseci šahtova su zatvoreni.

XS
SM
MD
LG