Linkovi

Kerryev stroj za prikupljanje novca (24/7/04) - 2004-07-24


Najvjerojatniji demokratski predsjednički kandidat nastavlja sa svojom kampanjom u iščekivanju konvencije Demokratske stranke u Bostonu. Washington Post piše da je John Kerry stvorio najučinkovitiji sustav za prikupljanje novčanih priloga u povijesti Demokratske stranke. Novac, kako se čini, stiže od najrazličitijih donatora: odvjetnika, direktora financijskih tvrtki, liberala, učitelja, poznatih hollywoodskih glumaca – svih koji su ujedinjeni u antipatiji prema predsjedniku Bushu, piše Washington Post.

List izvještava da je u razdoblju do 30. lipnja Kerryev stroj za prikupljanje novca inkasirao 186 milijuna i 200 tisuća dolara, pet puta više nego bilo koji prijašnji demokratski predsjednički kandidat.

Kongres planira posebna svjedočenja o nalazima panela koji je istraživao terorističke napade od 11. rujna 2001. Godine, izvještava New York Times. Nakon što je u četvrtak spomenuti neovisni panel objavio svoje nalaze čelnici Zastupničkog doma i Senata objavili su jučer da će održati neoubičajena svjedočenja tijekom kolovoza kako bi se pripremile potrebne zakonske promjene koje je sugeriralo povjerenstvo, a kojima se dodatno želi poboljšati sigurnost Sjedinjenih Država.

Istodobno, piše New York Times, predsjedatelj neovisnog povjerenstva koje je istraživalo okolnosti terorističkih napada na Sjedinjene Države, guverner Thomas Kean, upozorio je Kongres i predsjednika Busha da ne bi trebali odgovlačiti s procesom. “…izgleda mi da oni ponovno odugovlače. Mislim da će ih naši građani držati odgovornima naročito ako se pokaže da su naši stručnjaci u pravu i dogodi se novi teroristički napad”, izjavio je Thomas Kean.

XS
SM
MD
LG