Linkovi

Sandy Berger odstupio s mjesta savjetnika predsjedničkog  kandidata Johna Kerrya (21/7/04) - 2004-07-21


Savjetnik bivšeg predsjednika Clintona za pitanja državne sigurnosti – Sandy Berger – odstupio je s mjesta savjetnika predsjedničkog kandidata Johna Kerrya. Do povlačenja gospodina Bergera dolazi nakon što je objavljeno da se on nalazi pod istragom zbog odnošenja nekih povjerljivih dokumenata iz Državnog arhiva.

Gospodin je Berger jučer izjavio da je dokumente uzeo slučajno, kad se prošle godine pripremao za svjedočenje pred komisijom koja je istraživala terorističke napade na New York i Washington 2001. godine. On je rekao da je dokumente vratio arhivu nakon što je bio obavješten o njihovom nestanku. Neke je od papira, međutim, nenamjerno bacio.

Savezni istražni ured – FBI – je priopćio da je istragu pokrenuo prije nekoliko mjeseci, te da su pretraženi stan i ured gospodina Bergera. … Demokratski predsjednički kandidat – senator John Kerry – oglasio se jučer priopćenjem u kojem je rekao da poštuje odluku gospodina Bergera da se povuče sa savjetničkog položaja dok slučaj oko dokumenata iz Državnog arhiva ne bude razriješen.

XS
SM
MD
LG