Linkovi

Lance Armstrong na putu ka šestom naslovu Tour de Francea (17/7/04) - 2004-07-17


Lance Armstrong, kako izgleda, kroči odlučno ka šestom naslovu pobjednika Tour de Francea. U jučerašnjoj dionici - strmom usponu u Pirineje - ostavio je iza sebe sve svoje izravne konkurente i popeo se sa šestog na drugo mjesto u ukupnom poretku. Jan Ulrich sada zaostaje dvije i pol minute za Armstrongom, a Tyler Hamilton više od tri i pol minute.

Današnja isto tako teška dionica Armstrongu pruža priliku da zasjedne na čelo i preuzme žutu majicu od trenutnog vodećeg Thomasa Voecklera, koga se ne smatra ozbiljnim pretendentom na naslov. On je jučer bio tek 41. Sam Armstrong tvrdi da će ovogodišnja utrka biti riješena tek predzadnjeg dana natjecanja, na brzinskoj dionici u Besanconu, 24. srpnja.

Tenis! Svjetska agencija protiv dopinga objavila je da udruga profesionalnih tenisača nije trebala odbaciti optužbe o dopingu protiv sedmorice igrača, kod kojih je na testiranju ustanovljena prisutnost nedozvoljenih steroida. U izvješću te organizacije kaže se da su tvrdnje tenisača da su im testovi bili pozitivni zbog suplemenata koje su primali od trenera ATP-a - neutemeljene. Pozitivni testovi i povišena razina nandrolona pokazuju se, naime, i nakon što su treneri prestali davati sporne suplemente.

XS
SM
MD
LG