Linkovi

New York Times: Jeste li čuli glasine o Cheneyu? (15/7/04) - 2004-07-15


Prelistavajući današnje novine nailazimo na niz priloga koji se tiču aktivnosti vezanih za predsjedničke izbore. … “Jeste li čuli glasine o Cheneyu?” pita u naslovu New York Times. “U analima vašingtonskih paranoičnih teorija zavjere, najnovija – o dopredsjedničkom položaju Dicka Cheneya na predstojećim izborima - do sada je otišla najdalje” – piše njujorški list. Najnovija priču demantiraju i u Republikanskoj stranci, a zanijekao je i sam dopredsjednik koji je rekao da on ne namjerava odustati od zajedničkog nastupa s predsjednikom na sljedećim izborima. On je dodao da mu je i predsjednik Bush jasno rekao da ne namjerava mijenjati sastav sadašnjeg tandema.

No, ni nakon tih izjava, nagađanja u Washingtonu ne prestaju – piše New York Times i dodaje da se došlo u fazu kada se već nagađa o Cheneyevom nasljedniku. “…Spominju se imena državnog tajnika Colina Powella i senatora Johna McCaina, bez obzira što odnosi ove dvojice s predsjednikom nisu baš srdačni; od drugih imena se spominju savjetnica za državnu sigurnost Condoleezza Rice i čelnik republikanske većine u Senatu Bill Frist.” – piše New York Times.

Christian Science Monitor piše o jednom zbilja upražnjenom položaju u Washingtonu. Pod naslovom “Traži se: jaki nadstranački menadžer koji bi popravio CIA-u”, bostonski list u podnaslovu piše da će “zamjenik Georgea Teneta morati popraviti 40 milijardi dolara vrijednu obavještajnu agenciju, te spriječiti najavljene terorističke napade.” U vrijeme pojačanih političkih suparništava bit će teško popuniti to radno mjesto – piše Christian Science Monitor. List dodaje da većina stručnjaka smatra da će biti od ključne važnosti imenovati jakog čelnika na taj položaj, posebno imajući na umu predviđanja da al-Qaida planira napad prije predsjedničkih izbora u studenom.

USA Today objavljuje da je zbog uvrijedljivih riječi upućenih predsjedniku Bushu, glumici Whoopi Goldberg otkazan jedan reklamni ugovor. Radilo se o igri riječi sa seksualnom prizvukom, koje je komičarka Whoopi izrekla na nedavnoj gala večeri u New Yorku na kojoj su gosti obogatili predizborni račun senatora Johna Kerrya sa 7 i pol milijuna dolara. Nakon što se glumica narugala predsjedniku, kompanija za koju Whoopi reklamira proizvod za mršavljenje Slim Fast raskinula je ugovor zbog najava da će neki kupci bojkotirati reklamirani proizvod – objašnjava USA Today.

XS
SM
MD
LG