Linkovi

U svibnju u SAD maloprodaja zabilježila pad od 1,1 posto (15/7/04) - 2004-07-14


Prošli je mjesec maloprodaja u Sjedinjenim Državama zabilježila pad veći od očekivanog – 1,1 posto. Prema podacima Ministarstva trgovine, riječ o najvećem smanjenju prodaje od veljače 2003. godine a do njega dolazi zbog efekta koji na potrošače imaju sve veće cijene energije. Izuzme li se iz ukupne statistike prodaja automobila, pad bi maloprodaje bi bio zaustavljen na 0,2 posto. Do ovog dolazi nakon povećanja u svibnju od 1,4 posto.

***

Najveći svjetski lanac za brzu prehranu McDonalds danas je prijavio povećanje zarade u prošlom tromjesečju za 27 posto, odnosno 44 centa po dionici, nadmašujući prognoze Wall Streeta. Istovremeno McDonalds je zabilježio u drugom kvartalu najveće povećanje prometa u posljednjih 17 godina.

***

Rezultate poslovanja u drugom tromjesečju danas je objavila i treća po veličini banka u Sjedinjenim Državama Bank of America čija se zarada u tom razdoblju povećala za 41 posto. To iznosi 3 milijarde i 850 milijuna dolara, odnosno, dolar i 86 centi po dionici. Ova banka sa sjedištem u North Carolini prošle je godine kupila FirstFleet Boston, te najavila veliko restrukturiranje poslovanja u okviru kojeg namjerava ukinuti 12 tisuća 500 radnih mjesta.

XS
SM
MD
LG