Linkovi

Bush poziva na ustavni amandman za zaštitu braka (11/7/04) - 2004-07-11


Prelistavajući današnje novine vidimo da je ne malu pažnju privukao poziv predsjednika Busha na donošenje ustavnog amandmana kojim bi se - kako je rekao – zaštitio brak. Legaliziranje istospolnih brakova redefiniralo bi temeljnu instituciju civilizacije, te je nužno donijeti amandman kojim bi se zaštitilo brak – poručio je američki predsjednik.

Demokratski predsjednički kandidat John Kerry i njegov dopredsjednički kandidat John Edwards u intervjuu Washington Postu kaže da je predsjednik Bush “…vladao na nepošten način, kršeći vrijednosne kriterije po svim pitanjima, izuzev u borbi protiv terorizma…” Zbog toga glasači “žude za obnavljanjem vjerodostojnosti i povjerenja u Bijelu kuću” – rekli su na samom početku intervjua senatori Kerry i Edwards.

“Vrijednost istine jedna je od središnjih, glavnih vrijednosti u Americi, a sadašnja administracija je to prekršila” – rekao je John Kerry i dodao: “Njihov je vrijednosni sustav iskrivljen i ne temelji se na istini.”

New York Times također posvećuje veliki prostor predizbornoj kampanji demokratskog kandidata i njegovog partnera. “…Šlampavi obavještajni podaci koje je predsjednik Bush koristio da bi izvršio invaziju na Irak koštali su zemlju života, milijardi dolara i međunarodnog ugleda…” – rekli su – prema pisanju njujorškog lista senatori Kerry i Edwards.

XS
SM
MD
LG