Linkovi

Američki veleposlanik u Splitu (8/7/04) - 2004-07-08


U Splitu će danas biti potpisan američko-hrvatski Memorandum o razumijevanju koji je dio projekta reforme lokalne uprave koji provodi Agencija Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj - USAID. Memorandum će potpisati američki veleposlanik u Hrvatskoj Ralph Frank i splitski gradonačelnik Miroslav Buličić.

Memorandum je dio USAID-ovog, 19 milijuna dolara vrijednog Projekta reforme lokalne vlasti, koji treba omogućiti lokalnoj upravi bolje zadovoljavanje potreba stanovništva. Uz Split, u taj je projekt uključeno ukupno 565 jedinica lokalne uprave. U prvoj fazi ovog projekta uloženo 6,2 milijuna dolara.

Američki veleposlanik Ralph Frank u Splitu će danas potpisati i sporazum kojim se privatnoj tvrtki Cian d.o.o. dodijeljuje 105 tisuća dolara. Ta sredstva su namijenjena provedbi studije izvedivosti projekta gradnje novog sustava za uništavanje medicinskog otpada. Sredstva izdvojena za tvrtku Cian dio su šire američke pomoći Hrvatskoj koja je od 1992.godine do danas dostigla 407 milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG