Linkovi

L.A. Times: Izbor Edwardsa nije dramatičan, nego pragmatičan (7/7/04) - 2004-07-07


“Energičnost, populizam i južnjački korjeni” – osobine su koje najvjerojatnijem demokratskom dopredsjedničkom kandidatu pripisuje Christian Science Monitor. List napominje da se radi o sinu tekstilnih radnika koji je izrastao u uvjerljivog političara.

Pod naslovom “Izbor nije dramatičan, nego pragmatičan”, Los Angeles Times konstatira da demokratski kandidat za dopredsjednika “…uživa široku stranačku podršku i iskustvo u predizbornim kampanjama” ali – pita se – “može li pridobiti glasače koji su neopredijeljeni?” Senator Kerry se izborom senatora Edwardsa opredijelio za “minimalni rizik” piše kalifornijski list, ističući i ulogu koju će dopredsjednički kandidat imati u južnim državama koje su uglavnom uporišta republikanaca predsjednika Busha.

New York Times u naslovu ističe “Kerry izabrao partnera s kontrastima koji ga nadopunjuju”. List bilježi munjeviti politički uspon negdašnjeg odvjetnika, kojem još nije istekao ni prvi senatorski mandat. Najtiražniji USA Today piše: “Otkako je prije nešto više od pet godina došao u Washington, senator Edwards je impresionirao čelnike Demokratske stranke svojom darovitošću, te ih je natjerao na razmišljanje svojom ambicioznošću. Pri naglom političkom usponu 51-godišnji se senator stalno zalagao za “obične ljude koji su žrtve korporacijske nebrige” – piše USA Today.

Washington Post u naslovu ističe Edwardsovu “vještinu u javnim nastupima”, te se predviđa da će se Kerryev preidizborni stožer “osloniti na Edwardsov stil”. List, međutim, napominje da se ispod opuštenosti i lakoće komuniciranja dopredsjedničkog kandidata krije “neuobičajeno složena životna priča.”

XS
SM
MD
LG