Linkovi

Saddam Hussein  jako malo otkrio o programima oružja ili o pobuni u Iraku (2/7/04) - 2004-07-02


New York Times izvještava da je u proteklih sedam mjeseci, koliko je pod kontrolom američkih snaga, Saddam Hussein otkrio jako malo o programima oružja ili pobuni u Iraku. Umjesto takvih informacija zbačeni irački čelnik često je davao iznenađujuće ocjene. Na primjer, Saddam je jedno istražitelju rekao da je glavni razlog za napad na Kuvajt 1990. godine bilo njegovo uvjerenje da svoju vojsku mora držati zaposlenom. Izgledalo je, naime, da Saddam nije vjerovao svom časničkom zboru te se bojao od onoga što bi mogli učiniti ako se ne budu bavili drugim stvarima, piše New York Times. Vlasti kažu da je Saddama ispitivao samo jedan časnik na arapskom te se dodaje da u tom procesu nisu korištene nikakve fizičke metode.

I sljedeća tema dolazi iz New York Timesa. Bush i Kerry bore se za nakolnost ruralnih birača, piše njujorški dnevnik. Naime, na izborima prije četiri godine George Bush je najviše glasova dobio među ruralnim biračima i glasačima u malim gradovima. Budući da su se ekonomske poteškoće i rat u Iraku itekako odrazile na takve zajednice demokrati vjeruju da bi mogli pridobiti naklonost tih birača. John Kerry će se sljedećih nekoliko dana provesti autobusom diljem Minnesote, Wisconsina i Iowe pokušavajući uspostaviti vezu s biračima u manjim gradovima.

I naposljetku Washington Post koji javlja da je demokratski guverner savezne države New Mexico, Bill Richardson, poručio Johnu Kerryu da više ne želi biti razmatran kao mogući kandidat za dopredsjednika. Richardson je rekao da želi ispuniti obećanje dano građanima New Mexica da će ostati na čelu te savezne države puni mandat, dakle četiri godine. Richardson je, također, primjetio da postoje brojni iskustni i talentirani čelnici koji bi mogli biti kandidati za dopredsjednika.

XS
SM
MD
LG