Linkovi

'Tenis bez Ivaniševića gubi karakter' (26/6/04) - 2004-06-26


Pregled pisanja američkog tiska posvećujemo odlasku Gorana Ivaniševića iz profesionalnog tenisa. "Svijetu tenisa će nedostajati sva tri Gorana – dobri Goran, loši Goran i Goran za izvanredne situacije. Nedostajat će nam njegove dosjetke, zajedno sa slabim točkama u psihi i koncentraciji koje su ga činile humanijim i pristupačnijim od većine današnjih super-sportaša, čije su emocije uvijek pod kontrolom", piše " New York Times".

"Ipak," nastavlja "Times", "moderni tenis nije samo test popularnosti, već i fizički vrlo zahtjevan sport. Ivanišević je, nakon dužeg izbivanja, bio malo prespor, malo previše neprecizan, malo manje snažan nego inače…Bilo je prekasno da palicu preda Hewittu, koji ga je već naslijedio kao pobjednik Wimbledona..Ivanišević je učinio sve da bi uživao u svojoj 15 godina dugoj karijeri, a najviše radosti donijela mu je upravo neočekivana pobjeda na Wimbledonu 2001." – podsjeća "New York Times".

Pod naslovom "Tenis bez Ivaniševića gubi karakter", "Washington Post" piše da se od tenisa "oprostio jedan od njegovih najvećih showmana", koji je oduševljavao navijače ne samo igrom, već i svojom ličnošću. U članku se podsjeća da je Goran jednom slomio toliko reketa, da je morao predati susret, te da je na Australian Openu morao platiti kaznu od 9 tisuća dolara zbog psovanja, na što je odgovorio: "Ali, znate, moje psovke su poetične."

XS
SM
MD
LG