Linkovi

USA Today: Šprem nadigrala Williams na centralnom terenu (25/6/04) - 2004-06-25


Najtiražniji list USA Today u izvještaju o prvom velikom iznenađenju Wimbledona navodi izjavu dvostruke pobjednice tog turnira – Venus Williams – da gubitak meča nije imao veze s jednom pogreškom suca. 19-godišnja Karolina Šprem iz Hrvatske “nadigrala je Williams na centralnom terenu” – navodi USA Today.

Washington Post svoj izvještaj iz Wimbledona počinje rečenicom: “Uz sve njene ozljede i tek prosječnu igru u zadnje vrijeme, zadnja stvar koja je trebala Venus Williams bila je da njena protivnica dobije na poklon jedan bod.” Ocjenjujući da se radi o iznenađenju, list navodi da je Šprem, prije ovog tjedna, izgubila zadnja četiri Grand Slam meča, te da nikada nije osvojila naslov najbolje. Washington Post dodaje da je hrvatska tenisačica samouvjereno vraćala jake lopte koje je Venus upućivala s osnovne linije. Također je pohvaljen snažni servis koji je dostizao skoro 200 kilometara na sat, a prenosi se i izjava Venus Williams da je njena suparnica “odigrala dobru partiju tenisa”.

New York Times iz Londona izvješćuje da je “najčudnija stvar koja se dogodila nije iznenadna pobjeda Šprem nad Williams…Ne, najčudnija je bila pogreška glavnog suca, Britanca Teda Wattsa, koji je u tie-breakeru greškom dodijelo bod Karolini Šprem”. Njujorški list podsjeća da je hrvatska tenisačica već jednom zamalo pobjedila američku tenisku zvijezdu – u polufinalu Berlinskog turnira u svibnju, kada ju je Williams pobjedila s 2-6, 6-3, 6-4.

XS
SM
MD
LG