Linkovi

Clinton i Moore zasjenili Busha i Kerrya (24/6/04) - 2004-06-24


Christian Science Monitor piše da su predsjednik Bush i demokratski predsjednički kandidat John Kerry ponovo pali u medijsku sjenu i to zbog bivšeg predsjednika Clintona i redatelja Michaela Moora. Tek što je prošla višednevna televizijska dominacija sahrane bivšeg predsjednika Reagana, sada su kod televizijskih gledatelja Bush i Kerry ponovo potisnuti u drugi plan zbog Clintona i Moora – piše bostonski list.

Tko je primjetio da je senator Kerry preletio 3910 milja da bi održao predizborni govor u saveznoj državi Washington, ili da je predsjednik Bush održao izvanredno značajni govor o AIDS-u – pita se Christian Science Monitor. Umjesto toga, masovna pažnja ovih je dana okrenuta Clintonovoj autobiografskoj knjizi i kontroverznom anti-Bushevskom filmu “Farenheit 9-11”.

Los Angeles Times prenosi optužbe koje su republikanci u Kongresu uputili na račun Središnje obavještajne agencije – CIA-e. “CIA je zanemarila svoj osnovni zadatak - špijuniranje, te je odbila ispraviti greške… tijekom više godina lošeg planiranja i upravljanja”, navodi se – prema pisanju kalifornijskog lista – u ocjeni rada koju je o CIA-i sastavio Odbor zastupničkog doma Kongresa za obavještajni rad.

New York Times piše o odluci predsjednika Busha da dodatno ograniči putovanja kubanskih izbjeglica na Kubu. Amerikancima kubanskog podrijetla sada je dopušten posjet Kubi samo jednom u tri godine, a uz to se dodatno ograničava i slanje novca i poklona rodbini na Kubi. Ta odluka, kojom je predsjednik želio ubrzati kraj Castrove vlasti, podijelila je američke Kubance na Floridi – piše New York Times.

XS
SM
MD
LG